Home » 2014 » Октомври » 13 » Елегантно лого за начинаещи в Photoshop
2:49 AM
Елегантно лого за начинаещи в Photoshop

1.Отворете файл върху който да работим

  • Можете да използвате готово изображение.

  • Можете и да използвате бял фон за да съставите изображение.

За урока ще ползвам това :

2.Копирате слоя с текста или изображението това става по следния начин :

Можете също да ползвате CTRL + J от вашата клавиатура, но се уверете, че сте натиснали с левия бутон на мишката върху изображението или текста който искате да копирате.

3.След като сме копирали текста или изображението което ни трябва трябва да направим още нещо ако например вашето изображение се казва Layer 1 copy а неговото копие Tools то тогава трябва да маркираме Tools (нашето копие) да натиснем от хоризонталното меню Edit->Transform->Flip Vertical за да получим този ефект : (След като изпълните стъпка 3.1 ще видите резултата от него)

3.1 До тук добре сега всичко което ви остава е да използвате MOVE TOOL за да позиционирате текста или изображението което искате да се отразява от оригиналното изображение точно под него.
Снимка:

3.2 - Преместете копията на оригиналното изображение под него.

Ето така :

 

4. Сега за background ще трябва да направим 2 нови слоя които се правят по следния начин :

4.1 и да ги поставим най-долу в списъка със слоеве за да не закриват текста след което използвайки Rectangular Marquee Tool ще им зададем 2 различни цвята като за пода на backgrounda (долната част) селекцията ще започне от долу на горе и ще стигне до ~ средата на нашето изображение или текст ето така :

4.2 Запълването се получава като натиснете десен бутон върху селекцията и натиснете елемента от менюто на име Fill след което то ви отваря няколко възможности да запълните с черно,бяло,фонов цвят (четка-type tool), основен цвят (четка-type tool), съветвам ви преди да отворите опциите на Fill да изберете цвят ако сте избрали основен цвят запълвате с Foreground color, ако сте избрали фонов цвят с background color.

Забележка : Горния цвят се препоръчва да бъде по-светъл от горния въпреки, че в моя пример не е така..

5. Намалете Opacity на копието на вашето изображение или текст по ваша преценка (често границата е м/у 35-45 при този ефект), но е хубаво да прецените сами. Това става по следния начин :

6. Сега трябва да направите Layer Mask (маска) на слоя с копирания текст или изображение, като цъкнете с ляв бутон на мишката върху бутончето за маска долу в панела със слоевете.

7. Изберете инструмента Gradient Tool и тези настройки на инструмента

7.1 И върху слоя с маската (и активна маска - трябва да натиснете допълнително върху маската) правите черта, която започва от долния край на отражението на обекта (текста или изображението) до мястото, където се събират отражението и отразения обект. По този начин правите избледняването към отдалечения край на отражението.
Ето така :

Краен резултат :

 

 

 

 

 

Можете да използвате също и различни цветове и текстури сменят се лесно така че са удобни, но това ще разглеждаме в друг урок и все пак ето един пример :

Категория: Photoshop | Преглеждания: 639 | Довавено от: knif3r | Оценка: 5.0 | Гласували :4 | Tags: уебмастър, графичен дизайн, photoshop, фотошоп, Дизайн, графичен, лого, красив, ефект

Ако урокът ви е харесал можете да го споделите с вашите приятели във фейсбук :
Всички коментари: 0
avatar
Социални Мрежи

PC-Tools.inc | Copyright © 2014-2015
DMCA.com Protection Status Mozilla Firefox+4.0 Chrome+13.2 Opera+5.6 IE+7.9 Safari+2.0