Home » 2014 » Октомври » 6 » PHP връзка с база данни
11:12 PM
PHP връзка с база данни

За да можете да осъществите връзка между база данни на MySQL и Web страница, трябва да се научите как да се свързвате с MySQL. PHP представя вградени функции за извършване на тази връзка.

 

Функцията се нарича mysql_connect().

 

Функцията mysql_connect() се използва за осъществяване на връзка с база данни на MySQL. Тази функция също така приема определени параметри, които определят кой може да се свърже с базата данни и коя е базата. Функцията връща резултат, който указва, дали връзката е била осъществена. Тази стойност се съхранява в променлива, позната под името идентификатор на връзката. Този идентификатор се използва вътрешно от PHP за проверка дали връзката е била осъществена. Ако се извършат множество връзки към една база данни чрез функцията mysql_connect(), само първото извикване на функцията осъществява физическа връзка.

 

Синтаксисът на функцията е следния:

 

$connect = mysql_connect(<host>, <username>, <password>);

Променливата $connect е идентификаторът на връзката. Тази променлива съдържа стойност True, ако връзката е осъществена 

Параметърът host съдържа IP адреса или името на хоста, на който е инсталиран сървърът. Можете да зададете като адрес localhost, ако MySQl се намира на същия компютър, на който е Web сървъра.

username този параметър съдържа потребителското име на потребител, който има право на достъп до базата данни. Този идентидикатор трябва да съществува на сървара MySQL и трябва да има подходящите права.

password Този параметър задава паролата, съответстваща на идентификатора на портебителя. Паролата се използва за да осигури, че само оторизирани личности ще имат достъп до базата. когато този параметър не е зададен, се приема че няма парола.

 

<?php
$connection = mysql_connect ("localhost", "user", "123456")
or die ("Не може да се осъществи връзка със mysql");

echo "Идентификацията е Успешна";
?
>

 

Категория: PHP | Преглеждания: 668 | Довавено от: knif3r | Оценка: 5.0 | Гласували :3 | Tags: Php, Данни, vruzka, Danni, baza, връзка, База

Ако урокът ви е харесал можете да го споделите с вашите приятели във фейсбук :
Всички коментари: 0
avatar
Социални Мрежи

PC-Tools.inc | Copyright © 2014-2015
DMCA.com Protection Status Mozilla Firefox+4.0 Chrome+13.2 Opera+5.6 IE+7.9 Safari+2.0